Avdeling Ålesund

70 12 16 30
924 45 409
920 49 261

Parkgata 18
6003 Ålesund

Åpningstider juli/august 2024
Man-Fre 10.00 – 16.00.
Lørdag: Stengt

Vi ønsker alle våre kunder
en god sommer!

Vi renser på dagen

 Vi har hovedbase med all produksjon i Parkgata 18 i sentrum av Ålesund. Se under for mer utfyllende oversikt over våre tjenester.

Vi svarer raskt på innkommende spørsmål. For større forespørsler bruk gjerne vårt kontaktskjema eller ring.

Vi har mange fornøyde kunder i Ålesund kommune og omegn. Ved siden av privatkunder så har vi i en årrekke ytt service til hoteller og industribedrifter i hele regionen.

Vask og rens av tekstiler.

Vi tilbyr vask og rens av klær, tekstiler og arbeidstøy. Se under for hvilke type klær vi renser.

Kjemisk rens

De mest delikatene plaggene rengjøres mer skånsomt enn ved en vanlig vask – selv på de fineste programmene med de fineste vaskemidlene.

Bedriftsavtale

Vi vasker og renser blandt annet arbeidstøy for bedrifter. Vi yter service til alle hoteller (personal og gjestevask) i byen.

Utleie

Vi tilbyr utleie av tepperensmaskin over kortere eller lengre periode.

Vi tilbyr også utleie av duker og servietter.

Henting og levering

Vi tilbyr henting og levering etter nærmere avtale.

Skjortepakker

Trenger du mange nystrøkede skjorter? Hør med oss om vår lønnsomme skjorteavtale.

Om oss

Vi er 3 generasjon renseri og vaskeri som startet i 1946. Vi er medlem av Norsk Renseri- og Vaskeriforening (NRV) og er til enhver tid oppdaterte på nyutvikling innenfor renserifaget. Vi er opptatt av miljø og bruker så skånsomme vaskemidler som mulig. Vi føler også at vi er en viktig ressurs hva gjelder gjenbruk og vi opplever at stadig flere miljøbevisste mennesker tar vare på, reparerer og renser klær og tekstiler. Vi har hovedbase med all produksjon i sentrum av Ålesund. Du kan også levere inn hos vår kommisjonær, Skohjørnet, i Sykkylven (sentrum)

Snill mot miljøet

Vi bruker vaskemidler som er skånsomme mot miljøet.

Skånsomt mot klærne

Ved å bruke et professionelt vaskeri unngår du at plaggene dine falmer og de vil vare lengre.

Lønnsomme skjortepakker

I takt med globalisering og profesjonalisering av mange yrkesgrupper, blir det stadig vanligere for både kvinner og menn å ha mange skjorter i skapet. Vi vet verdien av en plettfri, nystrøket skjorte og tilbyr derfor «skjortepakker» for en rabattert pris.

Våre tjenester

Rens av bunad og fintøy

Vi renser dyrebare plagg som bunader, bunadsskjorter og dresser med den største omhu og kjærlighet.

Våre tjenester

Våre tjenester

Vi tar gjerne klesvasken din enten i sentrum eller hos vår kommisjonær, Skohjørnet, i sentrum av Sykkylven. Om det er en edel skatt, en bunad, ei skjorte, en dress eller et gammelt tekstilteppe så vasker og renser vi dette med omhu og kjærlighet. Vi tar gjerne hånd om arbeidstøyet ditt også. Vi leier også ut tepperensmaskin for kortere eller lengre perioder. Skal du ha selskap, stort eller lite, privat eller i jobbsammenheng så har vi det du trenger. Du finner våre tjenester under her og en egen prisliste der du ser hva vi kan tilby. Ta gjerne kontakt på telefon eller mail (eget kontaktskjema). Vår prisliste finner du under egen fane.

 • Rens og vask av garderobe
 • Dress
 • Kjoler
 • Brudekjoler
 • Bunader
 • Vask av arbeidstøy, kjeledresser, kokketøy
 • Alle typer dunplagg
 • Skjorter (egen skjorteavtale)
 • Bunadskjorter
 • Skinnplagg (babyposer, saueskinn etc)
 • Dyner, puter overmadrasstrekk
 • Vask av mopper
 • Gardiner / sofatrekk
 • Alle typer tepper
 • Privat vask. pr kilo
 • Vask og rulling av duker
 • Utleie av duker & servietter til alle anledninger
 • Henting og levering
Prisliste

Tips og råd

Vårt beste råd som aktør siden 1946 er å legge plagg og tekstiler i vann uten sepe og ellers ikke gjøre noen ting. Vår lange erfaring gjør at vi kan med sikkerhet si: La oss vi som profesjonelle gjøre jobben!

Ved å rense klærne dine, vil du oppleve at tøyet vil krympe betraktelig mindre over tid og at det tar svært mye lengre tid før fargene falmer. Klær er til syvende og sist en forbruksvare og det er uunngåelig at de etterhvert ikke bærer preg av tidens tann. Du reduserer imidlertid slitasjen betraktelig ved å rense, fremfor å vaske. Materialenes konstruksjon utsettes for mindre slitasje, noe som opprettholder både utseende, passform og drapering.

Arvegods og andre dyrebare antrekk som bunader og dresser, men også plagg med broderier og sarte materialer, bør i høyeste grad styre unna vaskemaskinen. Ta det heller med til oss!

Avhengig av hvor skittent plagget er, finnes det flere løsninger. Den enkleste formen består av en tur i rensemaskinen, men som oftest blir prosessen supplert med damping og pressing av tøyet. Organiske løsemidler angriper og løser opp olje- og fettflekker. Fordi det oppstår en kjemisk forbindelse, fester smusset seg i rensevæsken, som igjen trekkes ut av tøyet når tøyet skylles. De vanligste løsemidlene er noe som heter tetrakloretylen og hydrokarboner.

Har du vært ordentlig uheldig og sølt på et veldig sart plagg, er ikke nødvendigvis alt håp ute. Vi bruker alltid kvalitetssikkert og skånsomt vaskemiddel, og ved behov tilsettes en renseforsterker som får bukt med de verste flekkene – samtidig som plaggets form, farge og kvalitet opprettholdes.

Det engelske uttrykket for rens er misvisende, da plagget faktisk gjennomvåtes under prosessen. Korrekt betegnelse på norsk vil være kjemisk rensing. Det går i all hovedsak ut på å rengjøre plagget mye mer skånsomt enn ved en vanlig vask – selv på de fineste programmene med de fineste vaskemidlene.

100% miljøvennlig

Våre vaskerier benytter kiemikaljer som er skånsomme mot miljøet.

Vi kan vårt fag

Vi er medlem av Norges renseri og vaskeri forening med svennebrev i renserifaget.

Covid-19 bevisste

Vi tar koronapandemien på alvor har tatt grep for å minimere muligheter for spredning.

MENY
AVDELING ÅLESUND
 • 70 12 16 30

 • 924 45 409 / 920 49 261

 • Parkgata 18
  6003 Ålesund
 • Man-Fre: 09.00-17.00
  Lørdag: Stengt